Zabpelyhes puffancs
Mi nagyon szeretjük az egyszerű, de finom kekszeket, ti hogy vagytok vele, szoktatok kekszeket sütni? Ha a hosszú hétvégén kedvetek támadna egy kis édességhez, akkor nézzetek rá a finom mandulás keksz receptünkre, a mandula puffancsra és próbáljátok ki. Ezt a csokis sütit rövidebb ideig tart elkészíteni⏱, mint egy karantén-nélküli hétköznapon hazajutni.
Mandula puffancs
Hozzávalók
( 1 bögre = 250 ml)
- 4 ek édesítő (pl.: kókuszvirágcukor)
- 0,5 bögre szeletelt mandula
- 100 g étcsoki csepp https://harlequinchocolates.hu/products/etcsokolade-pasztilla
- 4 tk kókuszolaj
- 1 db tojás
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 tk sütőpor
- 5 ek tej
Elkészítés
Keverd össze a zabpehelylisztet, a sütőport, az édesítőt egy másik tálban pedig a felolvasztott kókuszolajat, a tejet és a tojást. Add hozzá a lisztes keverékhez a nedves hozzávalókat és keverd a masszát csomómentesre. Add hozzá a masszához a szeletelt mandulát, az étcsoki cseppet és formázz belőle apró korongokat. Előmelegített sűtőben süsd őket 180C-on 13 percig és kihülés után már fogyaszthatod is.
Osszátok meg velünk bátran a képet az elkészült finomságról, kíváncsian várjuk hogy milyen lett📸💕.