Mandulás vegán trüffel

Készítsetek ti is krémes, ellenállhatatlan vegán trüffelt! Már jó ideje terveztem, hogy folytatom a korábban elkezdett recepteket és meg is érkezett a vegán mandulás trüffel. A képen láthatóan akár kis nyárson is tálalhatjátok vendégváró desszertfalatkaként - de persze nyárs nélkül is működik. 

 

Hozzávalók

  • 225 ml cukormentes mandulatej
  • 250 g csokipasztilla
  • 25 g kókuszvirág cukor
  • 1 evőkanál datolyaszirup
  • egy csipet só
  • 10 ml kendermagolaj (olivaolaj is lehet)
  • 40 g durvára őrölt mandula
  • további őrölt mandula a forgatáshoz (vagy kakaópor)
  • egy kevés őrölt koriander

 

A mandulatejet a cukorral, datolyasziruppal és a csipet sóval felforraljuk majd ráöntötjük a csokipasztillára. Lazán elkeverjük, majd állni hagyjuk pár percig lefedve. Ezután jön bele a durvára őrölt mandula, az olaj és a kevéske őrölt koriander . A kendermagolajat szerintem jól kiegészíti a koriander, de persze tetszés szerint kihagyható ez a csipet fűszer. A kendermagolaj is helyettesíthető pl. jó minőségű olivaolajjal. Még egy kicsit várnunk kell a kóstolásig - a leendő finomságunk kb. 10 percet pihen a hűtőben, majd kb. 30 percig szobahőmérsékleten állhat a golyóvá formázás előtt. Ha kis tepsibe kiöntjük a csokis masszát, hamarabb formázható.

 

Miután látjuk, hogy szép krémes, de formázható az állaga, összegyúrjuk kis golyócskákká és megforgatjuk a mandulában.

 

Krémes-finom vegán csokis desszert, amit akár több napig is eltarthattok lefedve - bár ki tudja, lehet, hogy már nem jut a vendégeknek... 😀