Szezámos-Mandulás Csokis Süti

Puha mandulás csokis keksz, ami amennyire egyszerű, olyan nagyszerű! Talán illékony csokis keksznek is lehet nevezni, mert nem tart sokáig! :) Van 15 perced, hogy előkészítsd? Utána már csak sütni kell és kész is. Akkor miért is ne tedd boldoggá a családod délutánját ezzel az édes finomsággal?

Hozzávalók

  • 210 g finomliszt
  • 50 g jó minőségű kakaópor 
  • 125 g vaj 
  • 140 g kókuszvirág cukor vagy nádcukor 
  • 2 tojás
  • 75 g darált mandula
  • 25 g szezámmag

Elkészítés

Szitáld a 200 g lisztet a kakaóporral  és csipetnyi sóval együtt egy közepes méretű tálba. Egy másik edényben közben a vajat és a cukrot keverd habossá habverővel magas fokozaton. 
Adj a krémes masszához egy egész tojást és egy tojássárgát és laza mozdulattal keverd össze. Most jön a két különböző edényünk tartalmának az összekeverése és a morzsalékosra darált mandula és a szezámmag belekeverése a tésztánkba. 
Gyúrd össze mindezt, csomagold be és tedd be a hűtőbe pihenni 15-30 percre. Amíg pihen, addig melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 
Pihenés után kilisztezett gyúródeszkán, szilikonlapon nyújtsd ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra, majd egy kerek formával  (vagy akár kis kávécsészével) szaggasd ki a kekszeket.
A megmaradt tojásfehérjét verd fel, kend meg vele a kis csokis kis köröket.
Süsd kb. 15 percig 180 fokon, majd grillrácson hagy, hogy kihüljön. Ha puhán szereted, akkor figyelj arra, hogy a sütést követően ne felejtsd el egyből kivenni a sütőből, mert egyébként száraz lesz - ami nem feltétlenül rontja el, de mássá teszi.

Tálalhatod gyümölccsel, példálul piros bogyós lekvárral vagy akár mangó darabkákkal, ahogy mi tettük és akkor már nemcsak csodacsokis, hanem egy pontot adhatunk az egészségességnek is.

Jó étvágyat hozzá!