Harlequin Chocolates

A nyáriasodó időjárás miatt jelenleg a megrendeléseket Budapesten, a Városliget közelében lévő Harlequin csokiműhelyben tudjuk előzetes időpontegyeztetés alapján átadni.

Elérhetőségek: Brigitta, csokimester, tulajdonos: 06303596302, hello@harlequinchocolates.hu, 1071, Budapest, Damjanich utca 52. 


          A kakaó első megjelenése Európában

A csokoládé történetének rövid bemutatását, Chantal Cody: Ínyencek kézikönyve - Csokoládé c. könyve alapján folytatjuk.

A kakaó élvezete az európai megjelenését követően még majdnem száz évig a kizárólag a spanyol udvarra korlátozódott, csak a 17. században tudott megtörni a monopólium és vált ismertté az ital Németországban, Franciaországban és Olaszországban. Eleinte vegyes fogadtatása volt a kakaónak, voltak akik ehetetlennek vélték - végül a 18. századtól megnőtt végül az általános érdeklődés utána.

Lassan Angliában is kezdett elterjedni a kakaó élvezete, de eleinte csak a gazdagok tudták maguknak megengedni, a hatalmas adók miatt. Az adók miatt sokan elkezdtek üzérkedni és egyre több kakaóhamisító jelent meg. Végül a csoki vonzereje győzött és a korai idők angol vállalkozók neve közül még ma is sok ismerősen cseng, pl. a Cadbury, Hershey vagy a Fry.